به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
کد خبر: ۶۶۶۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۰۴ دی ۱۴۰۳
عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران؛

۱۰۰۰ موسسه خصولتی برق برای ماینینگ دریافت می‌کنند | چرا وزارت نیرو اطلاعات آنها را شفاف اعلام نمی کند؟

محمد اله داد معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر گفت: یکی از موارد مهم در ناترازی برق فعالیت ماینر‌های غیرمجاز است و در ۳ سال گذشته این ماینر‌ها معادل ۸۰۰ مگاوات برق به‌صورت غیرمجاز مصرف کردند که معادل یک نیروگاه اتمی بوشهر است.
روزنو :

۱۰۰۰ موسسه خصولتی برق برای ماینینگ دریافت می‌کنند | چرا وزارت نیرو اطلاعات آنها را شفاف اعلام نمی کند؟

وزارت نیرو حاضر نیست اطلاع‌رسانی کند که چه کسانی مجوز ماینینگ گرفته‌اند و چه میزان برق و با چه قیمتی دریافت می‌کنند. وزارت نیرو حاضر نیست اعلام کند برقی که برای ماینینگ مصرف می‌شود با چه قیمتی و به چه افراد حقیقی و حقوقی فروخته می‌شود. همچنین این وزارتخانه حاضر نیست اعلام نمایید که نسبت برق مصرفی برای  استخراج رمز ارز‌ها با برق اتلافی در شبکه توزیع چقدر است، اگر این ۳ عدد را کنار هم بگذارید خیلی مسائل روشن خواهد شد.

محمد اله داد معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر گفت: یکی از موارد مهم در ناترازی برق فعالیت ماینر‌های غیرمجاز است و در ۳ سال گذشته این ماینر‌ها معادل ۸۰۰ مگاوات برق به‌صورت غیرمجاز مصرف کردند که معادل یک نیروگاه اتمی بوشهر است.

پیش از این در رسانه‌ها گفته شد که تقریباً کل مصرف یک نیروگاه در جنوب تهران  برای ماینینگ مصرف شده است. با این همه برخی فعالان حوزه رمز ارز مدعی هستند؛ از آنجا که هرگاه در ایران سودی وجود داشته باشد یک محفل رانت هم شکل می‌گیرد، برخی موسسات خصولتی و خودی‌ها به انحاء مختلف از برق غیرمجاز یا ارزان قیمت و قاچاق برای استخراج رمزارز برخوردار شده‌اند.

چندی قبل در یک مزرعه ماینینگ در کرمان به سوی ماموران بازرسی اداره برق تیراندازی صورت گرفت.
وزارت نیرو حاضر نیست لیست شرکت‌های ماینینگ دریافت کننده برق را اعلام کند

سهیل نیک زاد عضو هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران در واکنش به گفته‌های معاون انتقال و تجارت خارجی توانیردر خصوص قاچاق ۸۰۰ مگاوات برق برای ماینر‌ها به آفتاب‌نیوز گفت: این اظهارات پذیرفتنی نیست، وزارت نیرو حاضر نیست اطلاع‌رسانی کند که چه کسانی مجوز ماینینگ گرفته‌اند و چه میزان برق و با چه قیمتی دریافت می‌کنند. وزارت نیرو حاضر نیست اعلام کند برقی که برای ماینینگ مصرف می‌شود با چه قیمتی و به چه افراد حقیقی و حقوقی فروخته می‌شود. همچنین این وزارتخانه حاضر نیست اعلام نمایید که نسبت برق مصرفی برای  استخراج رمز ارز‌ها با برق اتلافی در شبکه توزیع چقدر است، اگر این ۳ عدد را کنار هم بگذارید خیلی مسائل روشن خواهد شد.

وی افزود: وزارت نیرو بر اساس مصوبه‌ای که دریافت کرده، برق ویژه استخراج رمز ارز را با ۱۱ برابر قیمت به مزارع ماینینگ ارائه می‌کند، این نهاد بیاید شفاف گزارش نمایید که این برق را با چه قیمت و تخفیفی و به چه افرادی فروخته است! تا وقتی این اطلاعات را ارائه ندهند، این حرف‌ها و ادعا‌های دیگر همیشه درست فرض می‌شود، چون نمی‌شود این اطلاعات را با هم مقایسه کرد. وزارت نیرو بیاید لیست شرکت‌های که از وزارت نیرو برق می‌خرند را اعلام کند، این شرکت‌ها شماره ثبت دارند، چرا چنین اطلاعاتی را محرمانه نگاه می‌دارند؟! وزارت نیرو می‌گوید برای آنکه به تو برق بفروشم باید تحت شرایط محرمانه و یک اسم محرمانه‌ای باشد که من فقط از آن مطلع باشم. ۱۰۰۰ شرکت خصولتی هستند که از وزارت نیرو برق می‌گیرند، نه ۹۹۹ تا و نه هزار و یک شرکت، بلکه هزار شرکت خصولتی هستند که تابلو برق گرفته‌اند.

در واقع یک رانتی شکل گرفته و خودی‌ها برق را برای ماینینگ با قیمت عادی گرفته‌اند؟

ای کاش با قیمت عادی بود، وزارت نیرو حاضر نیست قیمت فروش برق به این شرکت‌ها  را اعلام نمایید.
دلیلش چیست که وزارت نیرو حاضر به افشای اسامی این شرکت‌های خصولتی نیست؟

دلیلش رانتی است که شکل گرفته و در صورت شفافیت و ارائه لیست اسامی خریداران برق، ممکن است این سفره برچیده شود. وزارت نیرو نه حاضر است لیست این شرکت‌ها را اعلام کند، نه فاکتور فروش قبلی به آنها را شفاف به اطلاع مردم برساند، طبیعی است که در این شرایط ابهام جدی شکل می‌گیرد. از آن طرف فعالینی که برای دریافت مجوز رسمی اقدام می‌کنند، برق را باید با ۱۱ تا ۱۳ برابر قیمت دریافت کند، تجربه ما می‌گوید که تازه این فعالین هم آدم‌های عادی نیستند.
پروپاگاندای وزارت نیرو

علی بابک نیا رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران نیز در پاسخ به سوالات آفتاب‌نیوز اظهار کرد: وزارت نیرو تمام سیاست‌های غلط خود را به گردن صنعت ماینینگ می اندازد. پروپاگاندای که وزارت نیرو انجام می‌دهد، مصبب همه کاستی‌ها را صنعت استخراج رمز ارز  معرفی می‌کند، در حالی که این وزارتخانه حاضر به توسعه صنعت نیروگاهی نشد.
ماموران امنیتی و ماهیانه ۲ بار بازرسی از مزارع مجاز رمز ارز

وی گفت: متاسفانه این رقم قاچاق ۸۰۰ مگاوات برق برای ماینینگ درست است، اما نگفته‌اند که چه کسانی این برق را مصرف می‌کنند، ما در سال‌های گذشته برای ۴۰۰ مگاوات برق درخواست مزارع ماینینگ داشته‌ایم، از این مقدار ۲۵۰ مگاوات از هفت خان رستم رد شده و موفق به اخذ مجوز شده‌اند، از این ۲۵۰ مگاوات در حال حاضر کمتر از ۳ مگاوات آن روشن است. کدام نهاد مردم را با تصمیمات بد و خلق الساعه به سمت مصرف غیرمجاز برق برای ماینینگ سوق داده است. در حال حاضر اگر مزرعه مجاز ماینینگ داشته باشید در ماه باید حداقل ۲ بار شاهد حضور و بازرسی ماموران امنیتی باشید، این اقدامات هم با هدایت وزارت نیرو صورت می‌گیرد، طبیعی است در چنین شرایطی فعالان این صنعت به سمت ماینینگ غیر مجاز و زیر زمینی سوق پیدا می‌کنند.

عکس روز
خبر های روز